I tyle. ;)
ĆWIARTKI KURCZAKA ZAPIEKANE W SZPINAKOWYM SOSIE
- 6 ćwiartek z kurczaka
- opakowanie mrożonego szpinaku
- 50 mililitrów śmietany 30%
- sok z 1/2 cytryny
- 4 ząbki czosnku
- sól czosnkowa
- papryka słodka
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Kurczaka przyprawiamy solą czosnkową, pieprzem, papryką. Odstawiamy na 30 minut do zamarynowania. Szpinak rozmrażamy i dodajemy do niego śmietanę, sól, czosnek przepuszczony przez praskę i sok z ½ cytryny.
Kurczaka podpiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut, następnie zlewamy z niego sos i dodajemy go do masy szpinakowej. Masę mieszamy i polewamy nią kurczaka. Pieczemy w piekarniku pod przykryciem około 20 minut. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
Kurczak rewelacja a dodatkowo z tym sosem - zestawienie niesamowicie pychowskie. Polecam
OdpowiedzUsuńMoje smaki :)
OdpowiedzUsuń