MUFFINKI KOKOSOWE
Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru pudru
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 gram wiórków kokosowych
- puszka mleka kokosowego
- 200 gram margaryny do pieczenia (opcjonalnie masła)
Przygotowanie:
W jednej misce mieszamy mąkę, cukier puder, sól, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. W drugiej rozpuszczoną margarynę i mleko kokosowe. Następnie łączymy zawartość obu naczyń. Tak przygotowaną masę lokujemy w papilotkach i foremkach. Pieczemy w temperaturze 180 przez 20-30 minut. Ja, swoje muffinki, dodatkowo pokryłam lukrem po przestudzeniu. Voila! ;)
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
Ale cudnie wyszły, kto by pomyślał, że są bez jajek ;D
OdpowiedzUsuńwyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńMało precycyzyjny przepis. Jakiej pojemności puszka mleka? Jak wymieszać składniki suche i mokre - łyżką czy mikserem? Do jakiej wysokości foremki-papilota napełniać ciastem?
OdpowiedzUsuńStandardowa puszka mleka 400 ml, nawet nie wiedziałam, że istnieje inna :)
UsuńJa wszystko zmiksowałam, to prosty przepis, ale myślę, że wymieszanie łyżką też nie będzie złe - nie ubija się tu żadnych białek, na których rosłoby ciasto, więc nie ma powodów, aby się tym szczególnie przejmować :)
Papilotki wypełniać także standardowo - mniej więcej do 3/4 wysokości :)
Super przepis! Idealny smakołyk na ostatki dla mamy na diecie bezmleczno0jajecznej. Dzięki, już poleciłam znajomym :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis dobrze że bez jajek. :)
OdpowiedzUsuńcheap replica handbags replica bags china replica designer bags
OdpowiedzUsuńsee this website anonymous why not try here visite site see here now additional hints
OdpowiedzUsuń