Pages

piątek, 4 lipca 2014

Ziemniaki w mundurkach w sosie majonezowo-jogurtowym z papryką

To już taka tradycja na rodzinnym grillu, że na stole pojawiają się te ziemniaki. Kiedyś potrafiliśmy się kłócić z moim bratem o to, kto lubi je bardziej. Pewne jest jedno - są przepyszne!

ZIEMNIAKI W MUNDURKACH W SOSIE MAJONEZOWO-JOGURTOWYM Z PAPRYKĄ


Składniki:
- 1,5 kilograma ziemniaków (najlepiej młodych)
- 1 duży jogurt (400 gram)
- 2-3 łyżki majonezu
- papryka czerwona słodka
- papryka czerwona ostra
- pieprz 
- sól

Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i obieramy. Kroimy na średniej grubości plastry. Jogurt łączymy z majonezem i przyprawami. Układamy warstwowo - ziemniaki, odrobina sosu, ponownie ziemniaki - aż do wyczerpania składników. Wierzchnia warstwa powinna być pokryta większą ilością sosu. Voila! ;)


Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)