ZIEMNIAKI W MUNDURKACH W SOSIE MAJONEZOWO-JOGURTOWYM Z PAPRYKĄ
Składniki:
- 1,5 kilograma ziemniaków (najlepiej młodych)
- 1 duży jogurt (400 gram)
- 2-3 łyżki majonezu
- papryka czerwona słodka
- papryka czerwona ostra
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i obieramy. Kroimy na średniej grubości plastry. Jogurt łączymy z majonezem i przyprawami. Układamy warstwowo - ziemniaki, odrobina sosu, ponownie ziemniaki - aż do wyczerpania składników. Wierzchnia warstwa powinna być pokryta większą ilością sosu. Voila! ;)
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)