ŻURAWINA DO MIĘS
Składniki:
- 1 kilogram żurawiny
- 2,5 szklanki cukru
- 3 szklanki wody
- 3/4 spore jabłka
Przygotowanie:
Żurawinę płuczemy, przesypujemy do garnka, zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy. Gdy zmięknie dodajemy pokrojone w kostkę jabłka oraz cukier. Gotujemy jeszcze do uzyskania pożądanej konsystencji. Warto wiedzieć, że żurawina ma wyjątkowe właściwości żelujące i po wystygnięciu będzie zdecydowanie bardziej zwięzła. Przelewamy do słoików i zamykamy "na gorąco" - odwracamy je do góry dnem. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
a cukier kiedy :)
OdpowiedzUsuńJuż poprawione :) Oczywiście z jabłkami :)
UsuńBardzo dobre.
OdpowiedzUsuńmy company replica ysl handbags discover this cheap designer bags replica click to find out more replica bags
OdpowiedzUsuńdo klopsików idealna
OdpowiedzUsuń