KARKÓWKA Z DZIKA DUSZONA W CZERWONYM WINIE
Składniki:
- karkówka z dzika
- 4 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
- 1 szklanka czerwonego wina wytrawnego
Przygotowanie:
Karkówkę myjemy, osuszamy, solimy oraz doprawiamy pieprzem. Następnie nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i łyżką oleju. Cebulę kroimy i dodajemy do mięsa. Tak przygotowane marynujemy przez około 2 godziny. Po upływie tego czasu podsmażamy na głębokiej patelni z obu stron i podlewamy winem. Dusimy do miękkości pod przykryciem. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! :)
Jak długo dusić? :)
OdpowiedzUsuńDo miękkości :) Różnie to bywa, zależy od mięsa :)
Usuńsee it hereclick to investigate navigate herefind more information this websitetheir website
OdpowiedzUsuń