MAŚLANE ZIEMNIAKI ZAPIEKANE Z KOLENDRĄ I PODAWANE Z CEBULOWYM TWAROŻKIEM
Składniki na zapiekane ziemniaki:
- ziemniaki
- masło
- oliwa z suszonych pomidorów bądź oliwa z oliwek
- kolendra
- sól
Przygotowanie ziemniaków:
Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy w dość grube plastry i układamy na wysmarowanej tłuszczem folii. Na ziemniakach kładziemy cienki plasterek masła. Całość posypujemy solą i kolendrą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40-50 minut.
Składniki na cebulowy twarożek:
- 200 gram twarogu
- 200 gram jogurtu
- 1 mała cebula
- biały pieprz
- sól
Przygotowanie twarożku:
Twaróg rozdrabniamy widelcem, cebulę kroimy w drobną kostkę. Łączymy twaróg z cebulą i jogurtem. Całość doprawiamy białym pieprzem oraz solą. Odstawiamy do lodówki i wyjmujemy przed samym podaniem. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
jestem bardzo na tak! zjadłabym takie na kolację ;)
OdpowiedzUsuńFajny przepis, z kolendrą jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam te ziemniaczki. Pycha
OdpowiedzUsuń