Pages

piątek, 28 lutego 2014

Maślane ziemniaki zapiekane z kolendrą i podawane z cebulowym twarożkiem

To nie jest wyjątkowo mój autorski przepis, a przepis lidlowy, ale ukochałam go bardzo i pragnę wszystkich zachęcić, aby skosztowali tego cudeńka ;) Ostrzegam, że uzależnia już od pierwszego kęsu!

MAŚLANE ZIEMNIAKI ZAPIEKANE Z KOLENDRĄ I PODAWANE Z CEBULOWYM TWAROŻKIEM


Składniki na zapiekane ziemniaki:
- ziemniaki
- masło
- oliwa z suszonych pomidorów bądź oliwa z oliwek
- kolendra 
- sól

Przygotowanie ziemniaków:
Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy w dość grube plastry i układamy na wysmarowanej tłuszczem folii. Na ziemniakach kładziemy cienki plasterek masła. Całość posypujemy solą i kolendrą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40-50 minut.

Składniki na cebulowy twarożek:
- 200 gram twarogu
- 200 gram jogurtu
- 1 mała cebula
- biały pieprz
- sól

Przygotowanie twarożku:
Twaróg rozdrabniamy widelcem, cebulę kroimy w drobną kostkę. Łączymy twaróg z cebulą i jogurtem. Całość doprawiamy białym pieprzem oraz solą. Odstawiamy do lodówki i wyjmujemy przed samym podaniem. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

3 komentarze:

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)