Jestem naprawdę zmęczona po nocnych emocjach, toteż dzisiaj przepis szybki, łatwy i przyjemny.
CZERWONA KAPUSTA ZASMAŻANA
Składniki:
- 1 mała główka czerwonej kapusty
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka cukru (opcjonalnie)
- 3 łyżki octu winnego jabłkowego
- masło
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, zalewamy niewielką ilością wody, dodajemy sól, ziele angielskie, liść laurowy oraz cukier i gotujemy do miękkości. Odlewany resztę wody. Na tej samej patelni, na maśle, podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się zeszkli, wrzucamy kapustę. Doprawiamy octem oraz, opcjonalnie, raz jeszcze solimy. Voila!
Ile porcji z tego wyjdzie ?
OdpowiedzUsuńTo oczywiście zależy od prywatnych upodobań, ale sądzę, że 4 przynajmniej ;)
OdpowiedzUsuńpyszne!Merci
OdpowiedzUsuń