Pages

sobota, 22 lutego 2014

Muffiny orzechowe (orzechy włoskie)

Mam dzisiaj bardzo leniwy, niewyspany dzień. Oglądam "500 dni miłości" i jem pomelo. Palę kadzidełka o zapachu "opium", żeby zabić zapach smażenia. No i są muffinki.

MUFFINY ORZECHOWE


Składniki:
- 110 gram cukru
- 120 gram mielonych orzechów
- 1 szklanka mleka
- 225 gram mąki
- 100 gram masła
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Przygotowanie:
W jednej misce mieszamy produkty sypkie: cukry, orzechy, mąkę i proszek do pieczenia. Rozpuszczamy masło w mleku, studzimy i łączymy z jajkami. Następnie dodajemy płyn do produktów suchych. Mieszamy. Papilotki wypełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! :)

3 komentarze:

  1. pysznie wyglądają:) przydały by mi sie teraz do kawy takie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuje za przepis i udostępniam dalej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja od siebie dodałam domową polewę karmelową i ozdobiłam połówkami orzechów włoskich, wyszły pyszne 😀

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)