Pages

poniedziałek, 24 lutego 2014

Skrzydełka kurczaka a'la kotleciki jagnięce z masłem i rozmarynem

Oglądałam większość odcinków Masterchefa z różnych zakątków świata. Nie powiem zapewne niczego odkrywczego, stwierdzając, że najlepsza edycja to edycja australijska (jakkolwiek kocham Gordona Ramsaya). To właśnie stamtąd pochodzi proponowany przeze mnie pomysł na podanie kurczakowych skrzydełek.

SKRZYDEŁKA KURCZAKA A'LA KOTLECIKI JAGNIĘCE Z MASŁEM I ROZMARYNEM


Składniki:
- skrzydełka z kurczaka
- klarowane masło
- świeży rozmaryn
- pieprz
- sól

Przygotowanie:
Skrzydełka myjemy i osuszamy. Odcinamy końcówki skrzydełek (tę ostatnią, najcieńszą część). "Podwójną" kostkę rozcinamy na dwie i usuwamy mniejszą. Ściągamy mięso na dół, obskrobując kość. Doprawiamy mięso świeżo mielonymi pieprzem oraz solą i rozmarynem. Na patelni rozpuszczamy klarowane masło i rozgrzewamy tłuszcz. Skrzydełka smażymy na złocisty kolor i osączamy na papierowym ręczniku. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)