SKRZYDEŁKA KURCZAKA A'LA KOTLECIKI JAGNIĘCE Z MASŁEM I ROZMARYNEM
Składniki:
- skrzydełka z kurczaka
- klarowane masło
- świeży rozmaryn
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Skrzydełka myjemy i osuszamy. Odcinamy końcówki skrzydełek (tę ostatnią, najcieńszą część). "Podwójną" kostkę rozcinamy na dwie i usuwamy mniejszą. Ściągamy mięso na dół, obskrobując kość. Doprawiamy mięso świeżo mielonymi pieprzem oraz solą i rozmarynem. Na patelni rozpuszczamy klarowane masło i rozgrzewamy tłuszcz. Skrzydełka smażymy na złocisty kolor i osączamy na papierowym ręczniku. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)