Pages

środa, 5 marca 2014

Polędwiczka w musztardzie

Polędwiczka to naprawdę doskonałe mięso. Jeden z przepisów na nią wstawiłam już na bloga (Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowo-maślanym z pieczarkami), teraz przyszedł czas na drugi. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu.

POLĘDWICZKA W MUSZTARDZIE


Składniki:
- 1 polędwiczki wieprzowe
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżka musztardy meksykańskiej
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- olej

Przygotowanie:
Musztardy mieszamy razem, nacieramy polędwiczki, pozostawiamy do marynowania na około 1 godzinę. Następnie zawijamy je w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 45 minut. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! :)

1 komentarz:

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)