Poza przepisem czeka na Was kilka niespodzianek. Po pierwsze - zmiana szaty graficznej bloga. Nie wiem, jak Wam, ale mi podoba się bardzo. Szarość, pomarańcz i biel to kolory mojej kuchni, więc jest odrobinkę tak, jakbym zapraszała Was do domu :)
Po drugie - wspominałam o radiowej rozmowie. Dzisiaj ją Wam udostępniam, jeżeli macie ochotę - posłuchajcie :)
KREM BANANOWY Z SOSEM KARMELOWYM I CYNAMONEM
Składniki:
- 100 gram cukru, najlepiej brązowego
- 45 gram masła
- 550 mililitrów śmietanki kremówki
- 4 banany
- pół cytryny
- cynamon
Przygotowanie:
Cukier, masło oraz 150 mililitrów śmietanki podgrzewamy do rozpuszczenia cukru, ciągle mieszając. Gotujemy przez około dwie minuty i odstawiamy do wystygnięcia. Pozostałą część śmietany przelewamy do miksera, ubijamy razem z bananami i sokiem z połowy cytryny. Masa powinna być gęsta i gładka. Sos karmelowy i masę śmietanowo-bananową wykładamy do miseczek naprzemiennie. Schładzamy przed podaniem i posypujemy cynamonem. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
oj zjadłabym zjadła :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńgratuluję wywiadu!
OdpowiedzUsuńa krem bajeczny <3