To jedna z takich lekkich propozycji. Świetny deser przy serwowaniu trzydaniowego posiłku, ale również idealna kolacja bądź śniadanie ;)
LEKKI DESER OWOCOWY Z MIODOWYM JOGURTEM
Składniki:
- 1 jogurt grecki (340 gram)
- 2-3 łyżki płynnego miodu
- 3 rodzaje dowolnych owoców (u mnie: borówka amerykańska, granat i kiwi)
Przygotowanie:
Jogurt mieszamy z miodem, koniecznie płynnym. Jeżeli nasz miód zdążył się już skrystalizować możemy go podgrzać - w kąpieli wodnej czy mikrofalówce - wtedy ponowne stanie się płynny. Owoce myjemy, obieramy i kroimy (jeżeli tego wymagają). W stosunkowo wysokiej szklance układamy składniki warstwowo: najpierw jogurt z miodem, następnie pierwszy rodzaj owoców, znowu jogurt z miodem, kolejne owoce, raz jeszcze jogurt z miodem i na samym szczycie ponownie owoce. Deser podajemy schłodzony. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
Super opcja na drugie śniadanie i mały głód :)
OdpowiedzUsuńE.