STIR FRY Z HALIBUTEM
Składniki:
- 200 gram halibuta (filet)
- 75 gram makaronu ryżowego (nitki)
- 1 cukinia
- pół czerwonej papryki
- 70 gram pędów bambusa
- 70 gram kiełków fasoli mung
- 3 łyżki octu ryżowego
- 3 łyżki wody- 5 łyżek jasnego sosu sojowego
- 3 łyżki brązowego cukru
Przygotowanie:
Rybę podsmażamy na odrobinie tłuszczu. Dodajemy cukinię i paprykę pokrojone w kostkę, pędy bambusa i kiełki fasoli. Makaron przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy przez chwilkę mieszając z resztą składników. Dodajemy sos zrobiony z octu, wody, sosu sojowego i cukru. Podsmażamy chwilkę mieszając szybko, by połączyć produkty z sosem. Podajemy natychmiast z ulubionym sosem (niekoniecznie), np. słodko-ostrym chilli. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)