"RISOTTO" Z KACZKĄ I BOBEM
- 1 torebka ryżu białego
- dowolna ilość gotowego mięsa (u mnie kaczka)
- pół świeżej czerwonej papryki
- ugotowany wcześniej bób lub bób z puszki
- pęczek szczypiorku
- 1 cebula
- 200 gram keczupu pikantnego
- 250 gram sera
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Ryż gotujemy. Mięso kroimy na kawałki ulubionej wielkości. Cebulę drobno szatkujemy. W misce mieszamy razem: ryż, mięso, cebulę, wszystkie warzywa oraz keczup. Doprawiamy całość pieprzem oraz solą (trzeba zwrócić uwagę na słoność i pieprzność pozostałych składników). Mieszankę przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy ją startym serem. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez 10-15 minut. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)