Dzisiaj wyraźne, intensywne smaki; chrupkość; i możliwie zdrowe składniki.
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W CIEŚCIE CZOSNKOWYM Z PŁATKAMI OWSIANYMI
- 1 polędwiczka wieprzowa
- mąka z pełnego przemiału
- płatki owsiane
- bułka tarta
- woda
- olej
- czosnek suszony
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Polędwiczkę kroimy na kotlety i lekko rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mąkę z pełnego przemiału łączymy wodą i doprawiamy suszonym czosnkiem (wedle uznania) oraz solą. Masa powinna być na tyle gęsta, żeby trzymała się później mięsa. W drugiej miseczce mieszamy płatki owsiane i bułkę tartą (proporcja 1:1). Rozgrzewamy na patelni olej. Polędwiczkę wkładamy do ciasta, przenosimy do płatków owsianych z bułką i wrzucamy na patelnię. Smażymy na złoty kolor. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
Ale chyba nie zdobylas fartucha
OdpowiedzUsuńNa ten temat nic nie mogę powiedzieć ;)
Usuń