sobota, 7 lutego 2015
Propozycja wegetariańska. Coś na szybki obiad albo dodatek do niego.

BROKUŁ I KALAFIOR W SOSIE MAŚLANO-ŚMIETANOWYM Z NATKĄ PIETRUSZKI


Składniki:
- 1/2 brokuła
- 1/2 kalafiora
- 1/4 pęczka pietruszki
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki śmietany 18%
- pieprz
- sól

Przygotowanie:
W osolonej wodzie gotujemy różyczki kalafiora i brokuła (kalafior wrzucamy do wrzącej wody chwilę wcześniej, niż brokuły). W rondelku rozpuszczamy masło i zestawiamy z palnika. Przestudzamy, dodajemy śmietanę i mieszamy szybko do gładkiej, jednorodnej masy. Doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa odcedzamy, odparowujemy, wykładamy na półmisek. Całość polewamy sosem i posypujemy poszatkowaną natką. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź