O mnie
- AlicjaGorska
Blog Archive
- 2017 (3)
- 2016 (11)
- 2015 (87)
- 2014 (169)
-
2013
(104)
- grudnia(11)
-
listopada(13)
- Sałatka a'la grecka
- Muffinki kokosowe (bez jajek)
- Ćwiartki kurczaka zapiekane w szpinakowym sosie
- Konfitura z pigwy
- Rogale drożdżowe z marmoladą
- Zupa z brukwi
- Jagnięcina w maśle
- Mojej mamy marmolada z jabłek - idealna do wypieków
- Pierogi ruskie
- Wołowina duszona z suszonymi pomidorami, czosnkiem...
- Żeberka z sosem z grzybów leśnych duszone w winie
- Szpinakowe ziemniaczki
- Szwedzkie babeczki z jabłkami i cynamonem
- października(20)
- września(12)
- sierpnia(31)
- lipca(17)
sobota, 23 listopada 2013
Kilka dni temu moja przyjaciółka miała urodziny. Na uczelni otrzymała ode mnie muffinkę kokosową właśnie. Jest wegetarianką, stara się zdrowo odżywiać, więc zminimalizowałam ilość składników pochodzenia zwierzęcego ;). Pyszne i proste!
MUFFINKI KOKOSOWE
Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru pudru
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 gram wiórków kokosowych
- puszka mleka kokosowego
- 200 gram margaryny do pieczenia (opcjonalnie masła)
Przygotowanie:
W jednej misce mieszamy mąkę, cukier puder, sól, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. W drugiej rozpuszczoną margarynę i mleko kokosowe. Następnie łączymy zawartość obu naczyń. Tak przygotowaną masę lokujemy w papilotkach i foremkach. Pieczemy w temperaturze 180 przez 20-30 minut. Ja, swoje muffinki, dodatkowo pokryłam lukrem po przestudzeniu. Voila! ;)
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
Etykiety:ciasto,desery,muffiny,wegetariańskie
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(Atom)
Posmakowało już:
Akcja!
Lookam
-
Recenzja filmu „Superposition” (reżyserka: Karoline Lyngbye) - OSTRE CIĘCIA Uciekając od zgiełku Kopenhagi, małżeństwo artystów postanawia spędzić trochę czasu na odludziu. Wyruszają więc z synkiem i psem do ukrytego...
-
Spaghetti carbonara - *Niedawno miałam przyjemność spędzić trochę czasu w Mediolanie i na Sycylii. Bardzo odpowiadają mi włoskie smaki. Jedzenie jest tu przepyszne (może dzięki...
-
Ciasto z kremem oreo. - Uwielbiany ostatnio przez moich bliskich lekki biszkopt czekoladowy z kremem oreo .Bardzo smaczny ,rozpływa się w ustach ,Polecam i życzę smacznego. Składn...
-
Tort bezowy Pavlova z daktylami, figami i gruszką - Na święta miałam ochotę zaszaleć z kaloriami ;) Bezę robię bardzo rzadko i juz od jakiegoś czasu miałam na nią chrapkę. Początkowo wydawało mi się, że...
-
Soczyste rolady ze szpinakiem i serem! - Cześć moi mili! Mamy kolejny weekend, tym razem już jesienny.. Mam nadzieję, że miło go spędzacie z dużą dawką słońca, ruchu i świeżego powietrza. Ja jeste...
-
"Plum pie" jakiej nie znacie - Dzisiaj kilka słów na temat jesiennych ciast, a dokładnie mówiąc - *szarlotki.* Skąd się ona wzięła, czym jest i jakie są odmiany? Każdy Wam powie, ze ile g...
-
Pożegnanie - Nadszedł ten czas... Mój blog został stworzony na potrzeby napisania pracy licencjackiej i magisterskiej. Studia całe szczęście już za mną, obie prace obro...
-
Naleśniki + szparagi i kukurydza... - Szparagi są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, odpowiadają za prawidłowy rozwój płodu, wspomagają kobiety karm...
-
VEGE kotlet ! - Dzisiaj przepis dla wegetarian... pyszne kotleciki z soczewicy i białego twarogu, doskonałe z sosem czosnkowym . Kotlety te możemy smażyć, ale także grill...
-
Ale cudnie wyszły, kto by pomyślał, że są bez jajek ;D
OdpowiedzUsuńwyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńMało precycyzyjny przepis. Jakiej pojemności puszka mleka? Jak wymieszać składniki suche i mokre - łyżką czy mikserem? Do jakiej wysokości foremki-papilota napełniać ciastem?
OdpowiedzUsuńStandardowa puszka mleka 400 ml, nawet nie wiedziałam, że istnieje inna :)
UsuńJa wszystko zmiksowałam, to prosty przepis, ale myślę, że wymieszanie łyżką też nie będzie złe - nie ubija się tu żadnych białek, na których rosłoby ciasto, więc nie ma powodów, aby się tym szczególnie przejmować :)
Papilotki wypełniać także standardowo - mniej więcej do 3/4 wysokości :)
Super przepis! Idealny smakołyk na ostatki dla mamy na diecie bezmleczno0jajecznej. Dzięki, już poleciłam znajomym :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis dobrze że bez jajek. :)
OdpowiedzUsuńcheap replica handbags replica bags china replica designer bags
OdpowiedzUsuńsee this website anonymous why not try here visite site see here now additional hints
OdpowiedzUsuń