UDZIEC INDYKA W POMARAŃCZACH
Składniki:
- 2 udźce z indyka (nieduże – razem około 1,2 kg)
- 1 pomarańcza
- słodka papryka
- ostra papryka
- 1 łyżka miodu
- olej
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Udźce myjemy, przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką i ostrą. Podsmażamy udźce na oleju a następnie dusimy pod przykryciem. Pomarańczę porządnie myjemy i parzymy wrzątkiem. Ścieramy skórkę z połowy pomarańczy, dodajemy ją do mięsa. Pomarańczę obieramy, kroimy i również dodajemy do mięsa wraz z 1 łyżką miodu. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
Tego przepisu spróbuję:)
OdpowiedzUsuńDo tej pory robiłam udziec indyczy z rodzynkami i śliwkami wędzonymi.
Odważny przepis.
OdpowiedzUsuń