Pages

piątek, 20 stycznia 2017

Łosoś na parze w pomarańczach


Niewiele mam na usprawiedliwienie swojego milczenia. Nie za wiele także będę obiecywała. Przepisów czeka na publikację mnóstwo, ale priorytety uległy sporym transformacjom. W wolnych chwilach postaram się jednak raczyć Was przepisami z mojej kuchni. Mam również nadzieję, że wybaczycie mi zmienione podejście do fotografii - od teraz będą to głównie zdjęcia efektów, a nie procesu przygotowania. Chyba, że zdecyduję się na coś wyjątkowo skomplikowanego ;)

ŁOSOŚ NA PARZE W POMARAŃCZACH


Składniki:
- 2 filety z łososia po około 250 gramów
- 1 pomarańcza
- pieprz
- sól

Przygotowanie:
Łososia oczyszczamy i osuszamy. Pomarańczę parzymy. Odcinamy kawałek z początku oraz końca owocu i wrzucamy go do wody, na parze z której gotować będziemy łososia. Wodę uzupełniamy również o sól. Rybę układamy skórą do dołu w garnku. Doprawiamy pieprzem. Na wierzchu filetów układamy cienkie plasterki pomarańczy (ze skórą). Gotujemy około 15-20 minut. Voila!

Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

4 komentarze:

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)