SMAŻONY CAMEMBERT
Składniki:
- 1 camembert
- 1 jajko
- bułka tarta
- masło klarowane
- wyrazista konfitura (u mnie: morelowa i malinowa)
Przygotowanie:
Jajko roztrzepujemy w miseczce. Do drugiego naczynia wsypujemy bułkę tartą. Camemberta moczymy w jajku i obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym maśle. Na początku na mocnym ogniu, a gdy lekko się zarumieni - na nieco mniejszym. Dzięki temu z zewnątrz będzie chrupiący i rumiany, a w środku ciepły i płynny. Zbyt wysoka temperatura przez cały czas sprawi, że z zewnątrz panierka się spali, a w środku ser pozostanie zimny.
Podajemy z wybraną konfiturą. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
Taka orzekąska idealnie nadaje się na różnej maści imprezy czy to w gronie domowym czy w firmowym.
OdpowiedzUsuńfajny przepis, dzięki
OdpowiedzUsuńAle ja lubię smażony ser.
OdpowiedzUsuńSmażony camembert jest pyszny
OdpowiedzUsuń