O mnie
- AlicjaGorska
Blog Archive
poniedziałek, 17 lipca 2017
Tego typu przekąski powinny być konsumowane wyjątkowo rzadko. Nie chodzi wyłącznie o wysoką zawartość tłuszczu, ale też niekorzystny wpływ serów pleśniowych na nasz organizm przy zbyt częstym ich konsumowaniu. Wiem, że to trudne, bo smażony camembert to ogromna pokusa dla seromaników, ale wierzę, że dacie radę ;)
SMAŻONY CAMEMBERT
Składniki:
- 1 camembert
- 1 jajko
- bułka tarta
- masło klarowane
- wyrazista konfitura (u mnie: morelowa i malinowa)
Przygotowanie:
Jajko roztrzepujemy w miseczce. Do drugiego naczynia wsypujemy bułkę tartą. Camemberta moczymy w jajku i obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym maśle. Na początku na mocnym ogniu, a gdy lekko się zarumieni - na nieco mniejszym. Dzięki temu z zewnątrz będzie chrupiący i rumiany, a w środku ciepły i płynny. Zbyt wysoka temperatura przez cały czas sprawi, że z zewnątrz panierka się spali, a w środku ser pozostanie zimny.
Podajemy z wybraną konfiturą. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
Etykiety:panierowany camembert,ser,smażony ser
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(Atom)
Posmakowało już:
Akcja!
Lookam
-
Recenzja filmu „Superposition” (reżyserka: Karoline Lyngbye) - OSTRE CIĘCIA Uciekając od zgiełku Kopenhagi, małżeństwo artystów postanawia spędzić trochę czasu na odludziu. Wyruszają więc z synkiem i psem do ukrytego...
-
Spaghetti carbonara - *Niedawno miałam przyjemność spędzić trochę czasu w Mediolanie i na Sycylii. Bardzo odpowiadają mi włoskie smaki. Jedzenie jest tu przepyszne (może dzięki...
-
Ciasto z kremem oreo. - Uwielbiany ostatnio przez moich bliskich lekki biszkopt czekoladowy z kremem oreo .Bardzo smaczny ,rozpływa się w ustach ,Polecam i życzę smacznego. Składn...
-
Tort bezowy Pavlova z daktylami, figami i gruszką - Na święta miałam ochotę zaszaleć z kaloriami ;) Bezę robię bardzo rzadko i juz od jakiegoś czasu miałam na nią chrapkę. Początkowo wydawało mi się, że...
-
Soczyste rolady ze szpinakiem i serem! - Cześć moi mili! Mamy kolejny weekend, tym razem już jesienny.. Mam nadzieję, że miło go spędzacie z dużą dawką słońca, ruchu i świeżego powietrza. Ja jeste...
-
"Plum pie" jakiej nie znacie - Dzisiaj kilka słów na temat jesiennych ciast, a dokładnie mówiąc - *szarlotki.* Skąd się ona wzięła, czym jest i jakie są odmiany? Każdy Wam powie, ze ile g...
-
Pożegnanie - Nadszedł ten czas... Mój blog został stworzony na potrzeby napisania pracy licencjackiej i magisterskiej. Studia całe szczęście już za mną, obie prace obro...
-
Naleśniki + szparagi i kukurydza... - Szparagi są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, odpowiadają za prawidłowy rozwój płodu, wspomagają kobiety karm...
-
VEGE kotlet ! - Dzisiaj przepis dla wegetarian... pyszne kotleciki z soczewicy i białego twarogu, doskonałe z sosem czosnkowym . Kotlety te możemy smażyć, ale także grill...
-
Taka orzekąska idealnie nadaje się na różnej maści imprezy czy to w gronie domowym czy w firmowym.
OdpowiedzUsuńfajny przepis, dzięki
OdpowiedzUsuńAle ja lubię smażony ser.
OdpowiedzUsuńSmażony camembert jest pyszny
OdpowiedzUsuń