MUFFINY CYNAMONOWE Z KONFITURĄ Z CYTRYŃCA
Składniki:
- 250 gram mąki
- 100 gram cukru
- 125 gram masła
- 2 jajka
- 100 mililitrów mleka
- 1/2 łyżeczki olejku waniliowego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki cynamonu
- 2 opakowania cukru cynamonowego
- słoiczek konfitury z cytryńca.
Przygotowanie:
W jednej misce mieszamy produktu suche: mąkę, cukry, proszek do pieczenia i cynamon. Rozpuszczamy masło i łączymy je z pozostałymi mokrymi składnikami w drugiej misce: jajka i mleko. Dokładnie mieszamy ze sobą zawartość obu naczyń (najwygodniej mikserem). Wykładamy do formy z papilotkami - najpierw jedną łyżkę ciasta, potem łyżeczkę konfitury i dopełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
mniam :) ale pięknie wyrosły :)
OdpowiedzUsuńta konfitura brzmi bardzo interesująco! muszę się za taką rozejrzeć!
OdpowiedzUsuńMoje nie wyglądają tak pięknie, zresztą marna ze mnie estetka w kuchni :) Ale polecona przez autorkę wersja z marmoladą również jest przepyszna!
OdpowiedzUsuńE.