DROBIOWA SZYNKA GYROS Z SZYNKOWARU
Składniki:
- około 500 gram piersi z kurczaka
- około 500 gram piersi z indyka
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka żelatyny
- gotowa przyprawa do gyrosa lub suszone: słodka papryka, chilli, pieprz, majeranek, tymianek, bazylia, kolendra, czosnek, cebula, mięta, rozmaryn, gorczyca
Przygotowanie:
Mięso siekamy drobno i doprawiamy. Dodajemy też żelatynę i dokładnie mieszamy. Umieszczamy w specjalistycznym woreczku w szynkowarze. Wstawiamy go do garnka wypełnionego wodą tak, by sięgała do wysokości poziomu mięsa. Gotujemy przez 1,5-2 godziny w temperaturze około 80 stopni - woda nie powinna wrzeć. Po tym czasie szynkowar wyjmujemy, otwieramy (ewentualnie odlewamy zebrany płyn, jeżeli nie lubimy galaretki) i pozostawiamy do ostygnięcia. Voila! :)
Smacznego i do napisania wkrótce! :)
Świat jest jednak mały :)))).
OdpowiedzUsuńWłaśnie zakupiłam szynkowar i wyszukałam sobie przepis na szyneczkę - Twój akurat zwrócił moją uwagę. Skorzystam :).
Pozdrawiam Cię - Małgorzata Nowicka - Klawitter :)
pierś to nie szynka
OdpowiedzUsuńclick now you could try these out look at this now Chrome-Hearts Dolabuy Homepage dolabuy ysl
OdpowiedzUsuńs8i05x5r80 w1c58p2j16 w9n23v3w98 l4y66p2j62 l1d86c6a02 u0q38x0t45
OdpowiedzUsuńe7k75d0k43 u0l38d7w46 q8i47m9c95 n3z39r3u53 w4e51o5g78 z7e69h8i90
OdpowiedzUsuń