Pages

niedziela, 9 lutego 2014

Łosoś na parze z trawą cytrynową

Zobaczyłam łososia w jednym z marketów. Wcale nie planowałam go kupić, ale on uśmiechał się do mnie swoim soczystym kolorem i mówił: zjedz mnie, M. nie będzie dzisiaj na obiedzie, a nienawidzi ryby, więc się nie obrazi. No i kupiłam.

ŁOSOŚ NA PARZE Z TRAWĄ CYTRYNOWĄ


Składniki:
- dowolny kawałek łososia
- suszona trawa cytrynowa
- dowolne warzywa
- pieprz
- sól

Przygotowanie:
Rybę płuczemy, osuszamy, doprawiamy. Wkładamy do naczynia parowego razem z warzywami. W ten sposób przygotowujemy całość przez około 15-20 minut. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! :)

2 komentarze:

  1. muszę spróbować, ostatnio dużo rzeczy na parze jadam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam aromat trawy cytrynowej, więc taki łosoś jak najbardziej na tak!

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)