GRILLOWANE ROLADKI Z BAKŁAŻANA NADZIEWANE CZOSNKOWYM TWAROŻKIEM
Składniki:
- 1 bakłażan
- 1 kostka twarogu – 250 gram
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- ½ cebuli
- 1/3 papryki czerwonej
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Bakłażana myjemy, kroimy w półcentymetrowe plastry i solimy. Pozwalamy mu puścić sok i wyzbyć się goryczki, po czym przecieramy papierowym ręcznikiem. Grillujemy. Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy jogurt, przepuszczony przez praskę czosnek, drobno pokrojoną cebulę oraz paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem. Na ostudzonego bakłażana nakładamy farsz i zwijamy go w roladki. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! :)
Pyszne, uwielbiam bakłażany ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńbakłażan, tearożek, czosnek i jeszcze ta papryka.. mniam!
OdpowiedzUsuńno po prostu wyśmienite :-)
OdpowiedzUsuńwww.kuchniaipodroze.blogspot.com
prosto i smacznie :-)
OdpowiedzUsuńwww.hotelowerecenzje.blogspot.com