PSTRĄG GOTOWANY
Składniki:
- pstrąg
- włoszczyzna
- sól
- ziele angielskie
- liść laurowy
- cytryna
Przygotowanie:
Rybę patroszymy i myjemy. Wodę zagotowujemy wraz z warzywami oraz solą, liściem laurowym i zielem angielskim. Gdy woda zacznie wrzeć, zmniejszamy temperaturę, by woda nie bulgotała i wrzucamy pstrąga. Gotujemy go przez 10-15 minut w zależności od wielkości ryby. Podajemy skropioną cytryną. Voila! ;)
Smacznego i do napisania wkrótce! :)
no to już mam pomysł na sobotni obiad :)
OdpowiedzUsuńE.
Prosty i bardzo dobry sposob na szybki obiad.
OdpowiedzUsuńPolecam
Nigdy nie jadłem ryby gotowanej i podejrzewam, że jej smak by do mnie nie przemówił. Zdecydowanie bardziej preferuję ryby smażone oraz pieczone. Szczególnie ubóstwiam pieczonego łososia oraz pstrąga (jadam je regularnie)...
OdpowiedzUsuńvisit this site Louis Vuitton fake Bags More Info good quality replica bags go now bags replica ysl
OdpowiedzUsuńallez ici YSL Dolabuy sites Dolabuy Prada page Web Valentino Dolabuy
OdpowiedzUsuń