CARPACCIO Z BURAKA, GRUSZKI I JABŁKA Z CHRZANOWYM KOZIM SERKIEM
Składniki:
- 250 gram gotowanych buraków
- 1 gruszka
- pół jabłka
- 200 gram serka koziego
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
Przygotowanie:
W pierwszej kolejności kroimy na możliwie cienkie plasterki buraki i układamy je w wachlarz na talerzu. To samo robimy z gruszką oraz jabłkiem. Serek mieszamy z chrzanem i nakładamy na środek dania. Dekorujemy np. świeżą natką pietruszki. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! :)
ostatnio jemy z chłopakiem carpaccio z buraków conajmniej raz w tygodniu. fajne urozmaicenie - z owocami i kozim serem ;) tylko chrzan sobie darujemy, bo nie przepadamy niestety.
OdpowiedzUsuńO! pyszota ,uwielbiam buraki.
OdpowiedzUsuń