Pages

poniedziałek, 10 marca 2014

Carpaccio z buraka, gruszki i jabłka z chrzanowym kozim serkiem

Carpaccio z buraka jako takie prześladowało mnie od dawna. Do jakiej gazety nie zajrzałam, jakiej strony nie odwiedziłam, jakiego programu nie oglądałam - było wszędzie. W końcu zdecydowałam się je zrobić, ale jak to ze mną bywa - na swój własny sposób. 

CARPACCIO Z BURAKA, GRUSZKI I JABŁKA Z CHRZANOWYM  KOZIM SERKIEM


Składniki:
- 250 gram gotowanych buraków
- 1 gruszka
- pół jabłka
- 200 gram serka koziego
- 1 łyżeczka tartego chrzanu

Przygotowanie:
W pierwszej kolejności kroimy na możliwie cienkie plasterki buraki i układamy je w wachlarz na talerzu. To samo robimy z gruszką oraz jabłkiem. Serek mieszamy z chrzanem i nakładamy na środek dania. Dekorujemy np. świeżą natką pietruszki. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! :)

2 komentarze:

  1. ostatnio jemy z chłopakiem carpaccio z buraków conajmniej raz w tygodniu. fajne urozmaicenie - z owocami i kozim serem ;) tylko chrzan sobie darujemy, bo nie przepadamy niestety.

    OdpowiedzUsuń
  2. O! pyszota ,uwielbiam buraki.

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)