Pages

wtorek, 25 marca 2014

Filet z kurczaka w chipsowej panierce i radiowe pogaduszki

Panierki cenię sobie z wielu powodów. Po pierwsze, chociaż może jest to mało widoczne na pierwszy rzut oka, dostępnych ich jest bardzo wiele, wręcz nieograniczona ilość. Po drugie, szybko się panierowane dania przyrządza. Po trzecie, są zwyczajnie smaczne. Po czwarte... Po prostu uwielbiam połączenie chrupkiej panierki i miękkiego mięsa! :)
Dodam, że dzisiaj miałam okazję być uczestnikiem radiowej rozmowy (Radio Studenckie Żak Politechniki Łódzkiej), w której to opowiadałam o swoim blogu. Podczas rozmowy obiecałam umieścić przepis na tego kurczaka, a więc do dzieła! Dodam jeszcze, że takiego kurczaka warto zrobić po imprezie, kiedy zostaną nam resztki chipsów ;)

FILET Z KURCZAKA W CHIPSOWEJ PANIERCE


Składniki: 
- 500 gram filetu z kurczaka
- dowolne chipsy (ja wybrałam dwa smaki: ser z cebulką oraz ostrą papryczkę)
- sól
- słodka papryka
- białko jajka kurzego
- olej

Przygotowanie: 
Białko ubijamy. Chipsy kruszymy. Filety kroimy na dowolne kawałki i doprawiamy je solą oraz słodką papryką. Mięso maczamy w białku i obtaczamy w chipsach. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do złocistego koloru. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! :)

1 komentarz:

  1. Mam rozmrożoną pierś z kurczaka, a oprócz tego pustki w domu, bo zakupy świąteczne dopiero jutro... Co zrobić? Wejść na bloga Alicji i znaleźć proste rozwiązanie na smaczny i prosty obiad!

    E.

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)