Dodam, że dzisiaj miałam okazję być uczestnikiem radiowej rozmowy (Radio Studenckie Żak Politechniki Łódzkiej), w której to opowiadałam o swoim blogu. Podczas rozmowy obiecałam umieścić przepis na tego kurczaka, a więc do dzieła! Dodam jeszcze, że takiego kurczaka warto zrobić po imprezie, kiedy zostaną nam resztki chipsów ;)
FILET Z KURCZAKA W CHIPSOWEJ PANIERCE
Składniki:
- 500 gram filetu z kurczaka
- dowolne chipsy (ja wybrałam dwa smaki: ser z cebulką oraz ostrą papryczkę)
- sól
- słodka papryka
- białko jajka kurzego
- olej
Przygotowanie:
Białko ubijamy. Chipsy kruszymy. Filety kroimy na dowolne kawałki i doprawiamy je solą oraz słodką papryką. Mięso maczamy w białku i obtaczamy w chipsach. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do złocistego koloru. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! :)
Mam rozmrożoną pierś z kurczaka, a oprócz tego pustki w domu, bo zakupy świąteczne dopiero jutro... Co zrobić? Wejść na bloga Alicji i znaleźć proste rozwiązanie na smaczny i prosty obiad!
OdpowiedzUsuńE.