Pages

sobota, 10 maja 2014

Halibut tymiankowy

Ostatnio pojawia się u mnie coraz więcej ryb. Właściwie trudno powiedzieć skąd ta zmiana. Chyba przestałam się przejmować niechęcią do nich M. Kiedy wiem, że nie będzie Go na obiedzie, decyduję się na rybę - to chyba mądry układ.

HALIBUT TYMIANKOWY


Składniki:
- dowolna ilość halibuta (u mnie bez skóry)
- pęczek tymianku
- mąka
- masło klarowane
- sól

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane (około łyżki) i wrzucamy tymianek. Halibuta lekko solimy i obtaczamy w mące. Układamy rybę na tymianku. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

1 komentarz:

  1. od niedawna halibut stał się moją ulubioną rybą. ten przepis jest fantastyczny w swojej prostocie, bo uzmyslawia, ze akurat ta ryba nie potrzebuje wielu dodatkow. tymianek doskonale sie z halibutem komponuje, a jednoczesnie nie tlamsi jego smaku.

    E.

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)