PUREE Z PIECZONEGO SELERA
Składniki:
- 1,5 sztuki selera
- słodka śmietanka
- 1 łyżka nieklarowanego masła
- pieprz biały (może być czarny, to kwestia wizualna)
- sól
Przygotowanie:
Selera dokładnie szorujemy i kroimy na ćwiartki (nie obieramy). Przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, gdy zacznie mięknąć zdejmujemy folię i pozwalamy mu się przypiec. Może to trochę potrwać, więc jeżeli się spieszymy, podgotowujemy wcześniej selera w mleku, a dopiero potem wkładamy go do piekarnika. Następnie oddzielamy miąższ od skóry i całość miksujemy. Dodajemy masło, śmietankę (celowo nie podaję ilości, trzeba dostosować ją do gęstości selera) oraz pieprz i sól. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
No proszę tyle radości z poczciwego selera ,w Hiszpanii niedostępny ,niedoceniony?
OdpowiedzUsuńWe Włoszech też szukać jak igły w stogu, ale w dużych supermerkatach zazwyczaj jest, np w Auchan itp. I pomyśleć, że w Polsce mieszkając go niedoceniałam, a teraz go szukam zawzięcie.....
UsuńNie wiedzą, co tracą! :)
OdpowiedzUsuńview publisher site replica designer backpacks helpful site high end replica bags Home Page buy replica bags
OdpowiedzUsuńgo now go Read Full Report Fendi Dolabuy view website browse around this site
OdpowiedzUsuńh3f27x4c10 w1k05h5p24 s5l07n0x34 t5s13d1d57 w7z94q1s31 o1i36v7z58
OdpowiedzUsuń