Pages

piątek, 18 lipca 2014

Sałatka z makrelą (z grilla/wędzoną)

Jeżeli zostanie Wam nieco wędzonej makreli, albo po grillu, na przykład, takiej, jak ta, to możecie wykorzystać ją do sałatki. Będzie idealna na śniadanie, kolację albo jako dodatek do obiadu. Jak zdążyliście już pewne zauważyć, często wykorzystuję "resztki", by stworzyć z nich danie nowej jakości. ;)

SAŁATKA Z MAKRELĄ


Składniki:
- dowolna ilość makreli
- 1/2 główki sałaty lodowej
- 70 gram oliwek czarnych
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 puszki białej fasoli
- 1/2 puszki groszku
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- pieprz
- sól

Przygotowanie:
Warzywa z puszki osączamy. Sałatę myjemy i siekamy. Makrelę obieramy ze skóry, wybieramy z niej mięso i rozdrabniamy. Łączymy wszystkie te składniki, dodajemy majonez i musztardę, mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)