PSTRĄG ŁOSOSIOWY POD KOŁDERKĄ Z AWOKADO, MOZZARELLI I MIGDAŁÓW
Składniki:
- 4 filety pstrąga łososiowego
- 1 awokado
- 1 kulka odtłuszczonej mozzarelli
- 100 gram migdałów w płatkach
- 1 limonka
- natka pietruszki
- pieprz czarny
- pieprz cayenne
- sól
Przygotowanie:
Filety myjemy, osuszamy i pozbawiamy skóry. Doprawiamy czarnym pieprzem. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i miksujemy lub rozdrabniamy widelcem. Mozzarellę ścieramy na tarce o małych oczkach. W misce łączymy: awokado, mozzarellę, migdały, skórkę startą z limonki. Doprawiamy mieszankę pieprzem cayenne i solą. Filety układamy na blaszce i pokrywamy je zieloną kołderką. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni pod folią przez 12-15 minut. Później zdejmujemy folię i trzymamy w piekarniku jeszcze chwilę, aż wierzch lekko się przyrumieni. Podajemy posypane posiekaną pietruszką. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
uwielbiam pstrąga! świetny pomysł na obiad :)
OdpowiedzUsuńale na surowo? nie napisałaś czy obrabiasz je jakoś termicznie...
OdpowiedzUsuńPoprawione ;)
Usuń