niedziela, 3 listopada 2013
Ziemniaki, to my, Polacy, uwielbiamy. Jadamy je na wiele sposobów. Tym razem więc coś, co pozwoli nieco przełamać rutynę tradycyjnych, tłuczonych ziemniaków.

SZPINAKOWE ZIEMNIACZKI


Składniki:
- 4 ziemniaki
- ½ opakowania mrożonego szpinaku
- 2 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku
- pieprz
- sól

Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Szpinak odparowujemy na patelni, dodajemy masło, czosnek, sól i pieprz. Ziemniaki rozgniatamy i dodajemy do szpinaku na patelnię. Podsmażamy kilka minut. Voila!

Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

1 komentarz:

  1. ciekawy pomysł! a dla takiego szpinakożercy jak ja obowiązkowy do wypróbowania ;)

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź