Podtrzymuję swoją opinię - pójdę do piekła.
BLONDIE MUFFINY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ, MIGDAŁAMI I ORZECHAMI NERKOWCA
Składniki:
- 200 gram mąki
- 150 gram masła
- 4 jajka
- 2 tabliczki białej czekolady
- 80 gram migdałów
- 75 gram nerkowców
- 150 gram cukru brązowego
- 200 gram białego cukru
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. W niewielkiej misce mieszamy: mąkę, proszek do pieczenia i sól. W drugim pojemniku łączymy: masło, brązowy cukier oraz biały cukier. Miksujemy tę miksturę aż masa będzie jasna i lekka. Dodajemy (do masy maślanej) jajka i ekstrakt waniliowy. Następnie mieszamy razem zawartość pierwszej miski (mąka, proszek, sól) z resztą. Siekamy białą czekoladę oraz orzechy i dodajemy je do masy. Rozkładamy do papilotek, mniej więcej do 3/4 wysokości. Pieczemy 25-30 minut. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
Pójdziemy do piekła razem!:)
OdpowiedzUsuń