O mnie
- AlicjaGorska
Blog Archive
- 2017 (3)
- 2016 (11)
- 2015 (87)
-
2014
(169)
- grudnia(13)
- listopada(10)
- października(7)
- września(10)
- sierpnia(9)
- lipca(17)
- czerwca(18)
- maja(18)
- kwietnia(16)
- marca(17)
-
lutego(20)
- Maślane ziemniaki zapiekane z kolendrą i podawane ...
- Moje pierwsze pączki ze śliwkowym czokodżemem
- Brokułowe kopytka
- Kapusta kiszona z kaszą
- Skrzydełka kurczaka a'la kotleciki jagnięce z masł...
- Muffiny orzechowe (orzechy włoskie)
- Kalmar w pomidorowo-tymiankowym gulaszu + jak obra...
- Baranina pieczona
- Pstrąg gotowany
- Pieczone kasztany
- Superszybki mus-galaretka dla walentynkowych spóźn...
- Klasyka na trzy sposoby: Kotlet schabowy. Klasyczn...
- Grillowane roladki z bakłażana nadziewane czosnkow...
- Łosoś na parze z trawą cytrynową
- Drobiowa szynka gyros z szynkowaru
- Pizza z patelni
- Muffinki bananowe z masłem orzechowym
- Szynka pieczona (ze skórą)
- Rolada schabowa nadziewana mieloną wołowiną z piec...
- Omlet leniwy z nadzieniem
- stycznia(14)
- 2013 (104)
sobota, 1 lutego 2014
Zazwyczaj omlety robi się troszkę inaczej. Trzeba ubić białka, z pewną ostrożnością wymieszać składniki i przyglądać się, jak pięknie rośnie na patelni. Czasami jednak człowiek ma ochotę na omleta, ale absolutnie nie chce mu się ubijać jajek. Tutaj wkracza omlet leniwy!
OMLET LENIWY
Składniki na omlet:
- 2 jajka
- 1 łyżka mleka
- 1 łyżka startej rolady ustrzyckiej
- sól
- pieprz
- masło/olej
Przygotowanie omletu:
Jajka mieszamy. Dodajemy do nich mleko oraz ser. Doprawiamy. Smażymy z tłuszczem lub bez (dowolnie). Najlepiej po przygotowaniu farszu, żeby omlet nie zdążył ostygnąć.
Składniki na nadzienie:
- ½ puszki krojonych pomidorów
- 1 parówka
- 3 pieczarki
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- masło/olej
Przygotowanie nadzienia:
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (nie jest to konieczne, można rozgrzać patelnię bez tłuszczu, ja bym jednak zalecał chociaż odrobinkę). Wrzucamy pokrojoną parówkę, pieczarki oraz pomidory z puszki. Całość dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Nadzienie wykładamy na jednej połowie omletu i przykrywamy drugą częścią. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(Atom)
Posmakowało już:
Akcja!
Lookam
-
Recenzja filmu „Superposition” (reżyserka: Karoline Lyngbye) - OSTRE CIĘCIA Uciekając od zgiełku Kopenhagi, małżeństwo artystów postanawia spędzić trochę czasu na odludziu. Wyruszają więc z synkiem i psem do ukrytego...
-
Spaghetti carbonara - *Niedawno miałam przyjemność spędzić trochę czasu w Mediolanie i na Sycylii. Bardzo odpowiadają mi włoskie smaki. Jedzenie jest tu przepyszne (może dzięki...
-
Ciasto z kremem oreo. - Uwielbiany ostatnio przez moich bliskich lekki biszkopt czekoladowy z kremem oreo .Bardzo smaczny ,rozpływa się w ustach ,Polecam i życzę smacznego. Składn...
-
Tort bezowy Pavlova z daktylami, figami i gruszką - Na święta miałam ochotę zaszaleć z kaloriami ;) Bezę robię bardzo rzadko i juz od jakiegoś czasu miałam na nią chrapkę. Początkowo wydawało mi się, że...
-
Soczyste rolady ze szpinakiem i serem! - Cześć moi mili! Mamy kolejny weekend, tym razem już jesienny.. Mam nadzieję, że miło go spędzacie z dużą dawką słońca, ruchu i świeżego powietrza. Ja jeste...
-
"Plum pie" jakiej nie znacie - Dzisiaj kilka słów na temat jesiennych ciast, a dokładnie mówiąc - *szarlotki.* Skąd się ona wzięła, czym jest i jakie są odmiany? Każdy Wam powie, ze ile g...
-
Pożegnanie - Nadszedł ten czas... Mój blog został stworzony na potrzeby napisania pracy licencjackiej i magisterskiej. Studia całe szczęście już za mną, obie prace obro...
-
Naleśniki + szparagi i kukurydza... - Szparagi są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, odpowiadają za prawidłowy rozwój płodu, wspomagają kobiety karm...
-
VEGE kotlet ! - Dzisiaj przepis dla wegetarian... pyszne kotleciki z soczewicy i białego twarogu, doskonałe z sosem czosnkowym . Kotlety te możemy smażyć, ale także grill...
-
Lubię omlety ale w wersji wege ;D
OdpowiedzUsuńwyrzucamy parówki i voila! :D
Usuńa jakaś alternatywa dla rolady ustrzyckiej...?
OdpowiedzUsuńMoże być każdy inny ser wędzony (np. gouda) albo zwykły ser, wtedy omlet będzie delikatniejszy w smaku :)
Usuńu mnie zawsze jest leniwy ;)
OdpowiedzUsuńclick to read more l1d22s7h52 replica louis vuitton handbags replica bags near me replica bags hong kong visit l5j27l7b94 replica bags in gaffar market replica bags from china free shipping fake hermes f7w20u0q75 replica bags in bangkok
OdpowiedzUsuńmore information www.dolabuy.co official website replica wallets site link replica designer backpacks
OdpowiedzUsuń