O mnie
- AlicjaGorska
Blog Archive
- 2017 (3)
- 2016 (11)
- 2015 (87)
-
2014
(169)
- grudnia(13)
- listopada(10)
- października(7)
- września(10)
-
sierpnia(9)
- Krewetki panierowane
- Sok jabłkowy z sokownika
- "Sernik" jogurtowy z wiśniami, agrestem, nektarynk...
- Pstrąg łososiowy pod kołderką z awokado, mozzarell...
- Powidła śliwkowe z orzechami włoskimi
- Chleb śródziemnomorski
- Paluszki Fatimy
- Stek z rostbefu nacierany kolorowym pieprzem i aro...
- Sernik z letnimi owocami: porzeczkami, jeżynami, m...
- lipca(17)
- czerwca(18)
- maja(18)
- kwietnia(16)
- marca(17)
- lutego(20)
- stycznia(14)
- 2013 (104)
wtorek, 5 sierpnia 2014
Po steku z polędwicy wołowej i opisie technik oraz tricków przy przygotowywaniu tego typu mięsa, przyszedł czas na stek z rostbefu. Ten urozmaiciłam nieco przyprawami. Możecie oczywiście wykorzystać własne kompozycje smakowe i próbować, próbować, próbować. :)
STEK Z ROSTBEFU NACIERANY KOLOROWYM PIEPRZEM I AROMATYZOWANY CZOSNKIEM ORAZ ROZMARYNEM
Składniki:
- dowolna ilość rostbefu
- tłuczony kolorowy pieprz
- kilka gałązek świeżego rozmarynu
- kilka ząbków czosnku
- oliwa
- sól
Przygotowanie:
Rostbef dzielimy na steki o ulubionej grubości. Każdy nacieramy kolorowym pieprzem oraz połówką czosnku i niewielką ilością oliwy. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni grillowej, bądź grillujemy. Na wierzch każdego steku kładziemy gałązkę rozmarynu. Poddajemy obróbce termicznej do czasu uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia i pozwalamy stekowi odpocząć przynajmniej połowę czasu jego przyrządzania. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(Atom)
Posmakowało już:
Akcja!
Lookam
-
Recenzja filmu „Superposition” (reżyserka: Karoline Lyngbye) - OSTRE CIĘCIA Uciekając od zgiełku Kopenhagi, małżeństwo artystów postanawia spędzić trochę czasu na odludziu. Wyruszają więc z synkiem i psem do ukrytego...
-
Spaghetti carbonara - *Niedawno miałam przyjemność spędzić trochę czasu w Mediolanie i na Sycylii. Bardzo odpowiadają mi włoskie smaki. Jedzenie jest tu przepyszne (może dzięki...
-
Ciasto z kremem oreo. - Uwielbiany ostatnio przez moich bliskich lekki biszkopt czekoladowy z kremem oreo .Bardzo smaczny ,rozpływa się w ustach ,Polecam i życzę smacznego. Składn...
-
Tort bezowy Pavlova z daktylami, figami i gruszką - Na święta miałam ochotę zaszaleć z kaloriami ;) Bezę robię bardzo rzadko i juz od jakiegoś czasu miałam na nią chrapkę. Początkowo wydawało mi się, że...
-
Soczyste rolady ze szpinakiem i serem! - Cześć moi mili! Mamy kolejny weekend, tym razem już jesienny.. Mam nadzieję, że miło go spędzacie z dużą dawką słońca, ruchu i świeżego powietrza. Ja jeste...
-
"Plum pie" jakiej nie znacie - Dzisiaj kilka słów na temat jesiennych ciast, a dokładnie mówiąc - *szarlotki.* Skąd się ona wzięła, czym jest i jakie są odmiany? Każdy Wam powie, ze ile g...
-
Pożegnanie - Nadszedł ten czas... Mój blog został stworzony na potrzeby napisania pracy licencjackiej i magisterskiej. Studia całe szczęście już za mną, obie prace obro...
-
Naleśniki + szparagi i kukurydza... - Szparagi są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, odpowiadają za prawidłowy rozwój płodu, wspomagają kobiety karm...
-
VEGE kotlet ! - Dzisiaj przepis dla wegetarian... pyszne kotleciki z soczewicy i białego twarogu, doskonałe z sosem czosnkowym . Kotlety te możemy smażyć, ale także grill...
-
off white jordan 1
OdpowiedzUsuńcurry shoes
palm angels
kyrie 9
bape hoodie
off white nike
supreme clothing
hermes
golden goose online
bape clothing