O mnie
- AlicjaGorska
Blog Archive
- 2017 (3)
- 2016 (11)
- 2015 (87)
- 2014 (169)
-
2013
(104)
- grudnia(11)
-
listopada(13)
- Sałatka a'la grecka
- Muffinki kokosowe (bez jajek)
- Ćwiartki kurczaka zapiekane w szpinakowym sosie
- Konfitura z pigwy
- Rogale drożdżowe z marmoladą
- Zupa z brukwi
- Jagnięcina w maśle
- Mojej mamy marmolada z jabłek - idealna do wypieków
- Pierogi ruskie
- Wołowina duszona z suszonymi pomidorami, czosnkiem...
- Żeberka z sosem z grzybów leśnych duszone w winie
- Szpinakowe ziemniaczki
- Szwedzkie babeczki z jabłkami i cynamonem
- października(20)
- września(12)
- sierpnia(31)
- lipca(17)
środa, 13 listopada 2013
Trochę Was zaniedbywałam ostatnimi czasy. W związku z tym coś, co w mojej kuchni bywa niezwykle rzadko - z wielu powodów.
JAGNIĘCINA W MAŚLE
Składniki:
- 400 gram jagnięciny
- 1 ½ łyżki masła
- 2 łyżki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ cebuli
- pieprz
Przygotowanie:
Do naczynia wkładamy masło, wlewamy 1 łyżkę oliwy, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz dodajemy pokrojoną cebulę. Wszystko razem mieszamy. Nacieramy jagnięcinę i pozostawiamy pod przykryciem na noc w lodówce do zamarynowania. Następnego dnia smażymy na łyżce oliwy, zmieniając strony po czasie zależnym od stopnia wysmażenia, jaki chcemy uzyskać.
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(Atom)
Posmakowało już:
Akcja!
Lookam
-
Recenzja filmu „Superposition” (reżyserka: Karoline Lyngbye) - OSTRE CIĘCIA Uciekając od zgiełku Kopenhagi, małżeństwo artystów postanawia spędzić trochę czasu na odludziu. Wyruszają więc z synkiem i psem do ukrytego...
-
Spaghetti carbonara - *Niedawno miałam przyjemność spędzić trochę czasu w Mediolanie i na Sycylii. Bardzo odpowiadają mi włoskie smaki. Jedzenie jest tu przepyszne (może dzięki...
-
Ciasto z kremem oreo. - Uwielbiany ostatnio przez moich bliskich lekki biszkopt czekoladowy z kremem oreo .Bardzo smaczny ,rozpływa się w ustach ,Polecam i życzę smacznego. Składn...
-
Tort bezowy Pavlova z daktylami, figami i gruszką - Na święta miałam ochotę zaszaleć z kaloriami ;) Bezę robię bardzo rzadko i juz od jakiegoś czasu miałam na nią chrapkę. Początkowo wydawało mi się, że...
-
Soczyste rolady ze szpinakiem i serem! - Cześć moi mili! Mamy kolejny weekend, tym razem już jesienny.. Mam nadzieję, że miło go spędzacie z dużą dawką słońca, ruchu i świeżego powietrza. Ja jeste...
-
"Plum pie" jakiej nie znacie - Dzisiaj kilka słów na temat jesiennych ciast, a dokładnie mówiąc - *szarlotki.* Skąd się ona wzięła, czym jest i jakie są odmiany? Każdy Wam powie, ze ile g...
-
Pożegnanie - Nadszedł ten czas... Mój blog został stworzony na potrzeby napisania pracy licencjackiej i magisterskiej. Studia całe szczęście już za mną, obie prace obro...
-
Naleśniki + szparagi i kukurydza... - Szparagi są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, odpowiadają za prawidłowy rozwój płodu, wspomagają kobiety karm...
-
VEGE kotlet ! - Dzisiaj przepis dla wegetarian... pyszne kotleciki z soczewicy i białego twarogu, doskonałe z sosem czosnkowym . Kotlety te możemy smażyć, ale także grill...
-
Do naczynia wkładamy masło, wlewamy 1 łyżkę oliwy, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz dodajemy pokrojoną cebulę. Wszystko razem mieszamy
OdpowiedzUsuństitched designer pakistani suits
cross stitch pakistani suits