O mnie
- AlicjaGorska
Życie pozakuchenne
Tutaj też działam
Blog Archive
- 2017 (3)
- 2016 (11)
- 2015 (87)
-
2014
(169)
- grudnia(13)
- listopada(10)
- października(7)
- września(10)
- sierpnia(9)
- lipca(17)
- czerwca(18)
- maja(18)
- kwietnia(16)
- marca(17)
- lutego(20)
-
stycznia(14)
- Faworki vel chrust
- Muffinki maślano-miodowe
- Karkówka z dzika duszona w czerwonym winie
- Sałatka z wędzonym ostrobokiem
- Muffiny cynamonowe z konfiturą z cytryńca
- Kurczak z nadzieniem a'la węgierskim
- Soljanka
- Napoleonek
- Kaczka z nadzieniem z jabłuszek pieczona
- Śledzie kaszubskie - przepis przekazywany z pokole...
- Ciasto czekoladowe z musem czekoladowym i kremem w...
- Zupa z kaczki z maślanymi warzywami: skorzonerą, t...
- Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowo-maślanym ...
- Bezy najprostsze i na świecie najlepsze
- 2013 (104)
środa, 29 stycznia 2014
Dziczyzna to ulubione mięso M. Chociaż dzikiego ptactwa nie lubi. Zadziwia mnie to niezwykle, no ale cóż, człowiek dziwna istota, zrozumieć nie da rady. Dzisiaj przepis prosty, klasyczny można by rzec. I pyszny ;)
KARKÓWKA Z DZIKA DUSZONA W CZERWONYM WINIE
Składniki:
- karkówka z dzika
- 4 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
- 1 szklanka czerwonego wina wytrawnego
Przygotowanie:
Karkówkę myjemy, osuszamy, solimy oraz doprawiamy pieprzem. Następnie nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i łyżką oleju. Cebulę kroimy i dodajemy do mięsa. Tak przygotowane marynujemy przez około 2 godziny. Po upływie tego czasu podsmażamy na głębokiej patelni z obu stron i podlewamy winem. Dusimy do miękkości pod przykryciem. Voila!
Smacznego i do napisania wkrótce! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(Atom)
Posmakowało już:
Akcja!
Lookam
-
Recenzja filmu „Superposition” (reżyserka: Karoline Lyngbye) - OSTRE CIĘCIA Uciekając od zgiełku Kopenhagi, małżeństwo artystów postanawia spędzić trochę czasu na odludziu. Wyruszają więc z synkiem i psem do ukrytego...
-
Spaghetti carbonara - *Niedawno miałam przyjemność spędzić trochę czasu w Mediolanie i na Sycylii. Bardzo odpowiadają mi włoskie smaki. Jedzenie jest tu przepyszne (może dzięki...
-
Ciasto z kremem oreo. - Uwielbiany ostatnio przez moich bliskich lekki biszkopt czekoladowy z kremem oreo .Bardzo smaczny ,rozpływa się w ustach ,Polecam i życzę smacznego. Składn...
-
Tort bezowy Pavlova z daktylami, figami i gruszką - Na święta miałam ochotę zaszaleć z kaloriami ;) Bezę robię bardzo rzadko i juz od jakiegoś czasu miałam na nią chrapkę. Początkowo wydawało mi się, że...
-
Soczyste rolady ze szpinakiem i serem! - Cześć moi mili! Mamy kolejny weekend, tym razem już jesienny.. Mam nadzieję, że miło go spędzacie z dużą dawką słońca, ruchu i świeżego powietrza. Ja jeste...
-
"Plum pie" jakiej nie znacie - Dzisiaj kilka słów na temat jesiennych ciast, a dokładnie mówiąc - *szarlotki.* Skąd się ona wzięła, czym jest i jakie są odmiany? Każdy Wam powie, ze ile g...
-
Pożegnanie - Nadszedł ten czas... Mój blog został stworzony na potrzeby napisania pracy licencjackiej i magisterskiej. Studia całe szczęście już za mną, obie prace obro...
-
Naleśniki + szparagi i kukurydza... - Szparagi są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, odpowiadają za prawidłowy rozwój płodu, wspomagają kobiety karm...
-
VEGE kotlet ! - Dzisiaj przepis dla wegetarian... pyszne kotleciki z soczewicy i białego twarogu, doskonałe z sosem czosnkowym . Kotlety te możemy smażyć, ale także grill...
-
Jak długo dusić? :)
OdpowiedzUsuńDo miękkości :) Różnie to bywa, zależy od mięsa :)
Usuńsee it hereclick to investigate navigate herefind more information this websitetheir website
OdpowiedzUsuń