Medme sklep

Medme sklep
Najzdrowsze miejsce w Internecie!

O mnie

Życie pozakuchenne

Życie pozakuchenne
Moja debiutancka powieść "Skazani", pierwszy tom trylogii "Przed Czasem". Gorąco zachęcam do zakupu i podzielenia się wrażeniami po lekturze :) Oto moje życie pozakuchenne.

Tutaj też działam

Tutaj też działam
Zapraszam również na współprowadzonego z partnerem życiowym bloga z recenzjami filmów, książek, gier, seriali i wielu innych ;)

Należę do społeczności

Durszlak.pl
rondel
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
FlyB - Kulinaria
Przepisy.pl

Łódzkie bloguje

czwartek, 17 października 2013
Z owoców i warzyw powstać może wiele niecodziennych przepisów, jeżeli tylko zechcemy popuścić wodze naszej fantazji. Musztardę gruszkową pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa - wtedy szczerze jej nienawidziłam (chociaż nie jestem pewna, czy w ogóle jej próbowałam). Ten przepis jest idealny dla wegetarian, wegan czy zwolenników zdrowej żywności ;)

MUSZTARDA  Z GRUSZEK


Składniki:
- ½ kg gruszek
- 3 łyżki gorczycy
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka soli
- ¼ szklanki octu
- 2 goździki
- liść laurowy
- 5 ziaren pieprzu

Przygotowanie:
Gruszki pieczemy. Przyprawy zagotowujemy z octem, dodajemy upieczone gruszki. Delikatnie miksujemy i zagotowujemy. Wkładamy do wyparzonych słoików (zamykanie "na gorąco"). Nie pasteryzujemy. Voila!

Smacznego i do napisania wkrótce! :)

2 komentarze:

  1. Nie potrafię sobie wyobrazić jej smaku. Ciekawe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gdyby w przepisie był ocet jabłkowy, to mogłoby uchodzić za zdrową żywność, ale nie ze zwykłym octem spirytusowym!

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź