poniedziałek, 9 listopada 2015
Choroba, choroba i po chorobie. Powoli odzyskuję smak i węch, chociaż katar nie odpuszcza. Nie wiem, dlaczego, ale, gdy źle się czuję najchętniej spożywam tylko dania płynne lub półpłynne - wszelkie zupy, leczo, dania jednogarnkowe, gulasze. Skoro jest już lepiej, pokusiłam się o "normalny" obiad. :)

ROLOWANE MIĘSO MIELONE


Składniki:
- 400 gramów mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 50 gramów żółtego sera
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- papryka ostra
- papryka słodka
- chilli
- pieprz kolorowy
- sól
- czosnek niedźwiedzi

Przygotowanie:
Mięso mielone doprawiamy: paprykami, pieprzem i solą. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Ser kroimy w grube słupki. Matę do sushi wykładamy folią spożywczą. Na niej płasko układamy mięso. Około 1-2 centymetrów od brzegu powinny znaleźć się słupki sera. Całość zwijamy ściśle, jak sushi. Obtaczamy w czosnku niedźwiedzim. 
Smażymy na niewielkiej ilości oleju lub grillujemy.
Podajemy z sosem czosnkowym (klik!). 
Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! :)

0 komentarze:

Publikowanie komentarza

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź