Drogeria Ewa

O mnie

Moje zdjęcie
Alicja Górska
Założyłam tego bloga z powodu miłości.
Zastawiłam półki kucharskimi książkami, a od wpatrywania w programy kulinarne zaczerwieniły mi się oczy. Katowałam rodzinę i znajomych paplaniną o cudowności sztuki kulinarnej, o nowych przepisach, o smakach i niezwykłych produktach. 
Taką poznacie mnie też Wy. Trochę niepoukładaną, trochę spragnioną czynienia rzeczy wielkich, trochę chaotyczną, wiecznie zabieganą.
Kocham improwizację. Fuzję smaków i zapachów. Czarowanie w kuchni.
Kontakt przez formularz lub na adres e-mailowy: alicja0gorska@gmail.com
Wyświetl mój pełny profil

Życie pozakuchenne

Życie pozakuchenne
Moja debiutancka powieść "Skazani", pierwszy tom trylogii "Przed Czasem". Gorąco zachęcam do zakupu i podzielenia się wrażeniami po lekturze :) Oto moje życie pozakuchenne.

Tutaj też działam

Tutaj też działam
Zapraszam również na współprowadzonego z partnerem życiowym bloga z recenzjami filmów, książek, gier, seriali i wielu innych ;)

Należę do społeczności

Durszlak.pl

Łódzkie bloguje

sobota, 9 maja 2015
Autoreklama: Gorąco zachęcam Was do zakupienia egzemplarza mojej debiutanckiej powieści. Nawet, jeżeli nie jest w Waszym guście. Nawet, jeżeli nie lubicie romansu. Nawet, jeżeli nie lubicie fantasy. Ze "Skazanymi" jest trochę tak, że należą i nie należą do tych gatunków. Dlaczego? Tego dowiecie się jedynie po nich sięgając. A żywię głęboką nadzieję, że to zrobicie. Wszystko zaczyna się od debiutu, wszystko zależy od debiutu. To Wy możecie sprawić, że to "wszystko" będzie niesamowite :) 
Po lewej stronie znajdziecie okładkę, która po kliknięciu przeniesie Was do jednego ze sklepów, w których można zakupić moją powieść :)

No więc wydałam książkę. Wow. Świat stanął na głowie.
To kłamstwo.
W rzeczywistości nic się nie zmieniło. Pozostaję sobą. Tylko taką trochę pełniejszą i radośniejszą wersją :)
Uczcijmy to leniwymi pierogami :)

PIEROGI LENIWE


Składniki:
- 700 gramów twarogu
- 7 jajek
- 550-600 gramów mąki pszennej pełnoziarnistej
- 60 gramów masła
- bułka tarta
- cukier

Przygotowanie: 
Twaróg mielimy, Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z masłem i twarogiem, a białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę tak, by ciasto dało się formować w walec o grubości, mniej więcej, kciuka. Odkrawamy ukośnie, delikatnie nacinamy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Podajemy z podsmażoną na maśle bułką tartą i cukrem. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! :)

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Drukowanie

Print Friendly and PDF

Po kliknięciu na powyższy przycisk pojawi się centralna część bloga (przepisy). Za pomocą prostego mechanizmu "klikania na krzyżyki" można usunąć niepotrzebne w wydruku informacje :)

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź