środa, 13 listopada 2013
Trochę Was zaniedbywałam ostatnimi czasy. W związku z tym coś, co w mojej kuchni bywa niezwykle rzadko - z wielu powodów.

JAGNIĘCINA W MAŚLE


Składniki:
- 400 gram jagnięciny
- 1 ½ łyżki masła
- 2 łyżki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- 1 ½ łyżeczki soli 
- ½ cebuli
- pieprz

Przygotowanie:
Do naczynia wkładamy masło, wlewamy 1 łyżkę oliwy, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz dodajemy pokrojoną cebulę. Wszystko razem mieszamy. Nacieramy jagnięcinę i pozostawiamy pod przykryciem na noc w lodówce do zamarynowania. Następnego dnia smażymy na łyżce oliwy, zmieniając strony po czasie zależnym od stopnia wysmażenia, jaki chcemy uzyskać.


Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

1 komentarz:

  1. Do naczynia wkładamy masło, wlewamy 1 łyżkę oliwy, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz dodajemy pokrojoną cebulę. Wszystko razem mieszamy
    stitched designer pakistani suits
    cross stitch pakistani suits

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź