O mnie
- AlicjaGorska
poniedziałek, 2 grudnia 2013
To był ciężki tydzień - dlaczego, tego niestety jeszcze nie mogę Wam wyjawić. Niemniej z pewnością zrobię to, gdy tylko zaistnieje taka możliwość.
Czytałam ostatnio artykuł o tym, że zagranicznych gości przyjeżdżających do Polski, fascynuje ilość spożywanych przez nas zup. Nigdy nie wydawało mi się, że jesteśmy jacyś szczególnie zupożerni, ale po głębszym zastanowieniu...
Czytałam ostatnio artykuł o tym, że zagranicznych gości przyjeżdżających do Polski, fascynuje ilość spożywanych przez nas zup. Nigdy nie wydawało mi się, że jesteśmy jacyś szczególnie zupożerni, ale po głębszym zastanowieniu...
ZUPA KOPERKOWA
Składniki:
- 3 litry wody
- 300 gram mięsa (według uznania)
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 4 ziemniaki
- 1 cebula
- pieprz
- sól
- koperek – pęczek lub garść mrożonego
- 50 mililitrów śmietany 30%
- 2 łyżeczki mąki
Przygotowanie:
Gotujemy wywar z mięsa (zdejmujemy szum). Dodajemy warzywa pokrojone w kostkę, cebulę w całości. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości. Na koniec dorzucamy pokrojony drobno koperek, a następnie rozmieszaną śmietanę z mąką. Zagotowujemy. Voila! ;)
Smacznego i do napisania wkrótce! ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(Atom)
Posmakowało już:
Akcja!
Lookam
-
Recenzja filmu „Superposition” (reżyserka: Karoline Lyngbye) - OSTRE CIĘCIA Uciekając od zgiełku Kopenhagi, małżeństwo artystów postanawia spędzić trochę czasu na odludziu. Wyruszają więc z synkiem i psem do ukrytego...
-
Pasztet z królika prosty przepis - Nie spodziewałam się, że zrobienie pasztetu może być tak proste.Nie wiem też dlaczego nazywa się on pasztetem z królika skoro jest tam kilka innych ...
-
Bułki francuskie ze szpinakiem i szynką - *Witajcie po dłuższej przerwie. Jakoś nie mam ostatnio natchnienia. Pewnie przez te dziwne czasy, w których żyjemy. Dzisiaj przedstawiam Wam bułki francu...
-
Pyszne ciastka z czekoladą. - Bardzo proste i pyszne ciastka z gorzką czekoladą , niezbyt słodkie – ideał. Zwykle piekę je w rozmiarze XL ,bo takie smakują nam najbardziej. Składniki : ...
-
Lekcja 1 - biszkopt - Dzień dobry Wiele z Was prosiło mnie, abym powiedział/pokazał jak to naprawdę jest z tym biszkoptem. Za bardzo nie chce wierzyć w to, że tak proste ciasto...
-
Soczyste rolady ze szpinakiem i serem! - Cześć moi mili! Mamy kolejny weekend, tym razem już jesienny.. Mam nadzieję, że miło go spędzacie z dużą dawką słońca, ruchu i świeżego powietrza. Ja jeste...
-
ZUPA z GROSZKU - Ostatnie dni lata... i czas do szkoły !!! Dlatego mam dla Was pyszną bombę witaminową w postaci zupy z groszku. * dla tych co wolą zupy krem jest rada po p...
-
Pożegnanie - Nadszedł ten czas... Mój blog został stworzony na potrzeby napisania pracy licencjackiej i magisterskiej. Studia całe szczęście już za mną, obie prace obro...
-
VEGE kotlet ! - Dzisiaj przepis dla wegetarian... pyszne kotleciki z soczewicy i białego twarogu, doskonałe z sosem czosnkowym . Kotlety te możemy smażyć, ale także grill...
-
Ja tam lubię wszystkie zupy i koperkową również. Polecam , samo zdrowie.
OdpowiedzUsuńNo właśnie szukałem takiego klasycznego przepisu na zupę koperkową. Godne pochwały to, że nie idzie Pani na łatwiznę, pisząc o kostce. Taka zupa mocno zabielona to jeden z ulubionych smaków mojego dzieciństwa. Jutro przekonam się czy mojemu 2,5 letniemu synkowi również zasmakuje. Wszystkiego dobrego!
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :) Jak smakowała zupa synkowi? Pozdrawiam serdecznie!
Usuńpyszna dziękuje polecam
OdpowiedzUsuńprzepyszna! prawie tak doskonała jak zupa porowa.. +łatwa i szybka w przygotowaniu :)
OdpowiedzUsuńE.