Drogeria Ewa

O mnie

Moje zdjęcie
Alicja Górska
Założyłam tego bloga z powodu miłości.
Zastawiłam półki kucharskimi książkami, a od wpatrywania w programy kulinarne zaczerwieniły mi się oczy. Katowałam rodzinę i znajomych paplaniną o cudowności sztuki kulinarnej, o nowych przepisach, o smakach i niezwykłych produktach. 
Taką poznacie mnie też Wy. Trochę niepoukładaną, trochę spragnioną czynienia rzeczy wielkich, trochę chaotyczną, wiecznie zabieganą.
Kocham improwizację. Fuzję smaków i zapachów. Czarowanie w kuchni.
Kontakt przez formularz lub na adres e-mailowy: alicja0gorska@gmail.com
Wyświetl mój pełny profil

Życie pozakuchenne

Życie pozakuchenne
Moja debiutancka powieść "Skazani", pierwszy tom trylogii "Przed Czasem". Gorąco zachęcam do zakupu i podzielenia się wrażeniami po lekturze :) Oto moje życie pozakuchenne.

Tutaj też działam

Tutaj też działam
Zapraszam również na współprowadzonego z partnerem życiowym bloga z recenzjami filmów, książek, gier, seriali i wielu innych ;)

Należę do społeczności

Durszlak.pl

Łódzkie bloguje

poniedziałek, 10 marca 2014
Carpaccio z buraka jako takie prześladowało mnie od dawna. Do jakiej gazety nie zajrzałam, jakiej strony nie odwiedziłam, jakiego programu nie oglądałam - było wszędzie. W końcu zdecydowałam się je zrobić, ale jak to ze mną bywa - na swój własny sposób. 

CARPACCIO Z BURAKA, GRUSZKI I JABŁKA Z CHRZANOWYM  KOZIM SERKIEM


Składniki:
- 250 gram gotowanych buraków
- 1 gruszka
- pół jabłka
- 200 gram serka koziego
- 1 łyżeczka tartego chrzanu

Przygotowanie:
W pierwszej kolejności kroimy na możliwie cienkie plasterki buraki i układamy je w wachlarz na talerzu. To samo robimy z gruszką oraz jabłkiem. Serek mieszamy z chrzanem i nakładamy na środek dania. Dekorujemy np. świeżą natką pietruszki. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! :)

2 komentarze:

  1. ostatnio jemy z chłopakiem carpaccio z buraków conajmniej raz w tygodniu. fajne urozmaicenie - z owocami i kozim serem ;) tylko chrzan sobie darujemy, bo nie przepadamy niestety.

    OdpowiedzUsuń
  2. O! pyszota ,uwielbiam buraki.

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Drukowanie

Print Friendly and PDF

Po kliknięciu na powyższy przycisk pojawi się centralna część bloga (przepisy). Za pomocą prostego mechanizmu "klikania na krzyżyki" można usunąć niepotrzebne w wydruku informacje :)

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź