Drogeria Ewa

O mnie

Moje zdjęcie
Alicja Górska
Założyłam tego bloga z powodu miłości.
Zastawiłam półki kucharskimi książkami, a od wpatrywania w programy kulinarne zaczerwieniły mi się oczy. Katowałam rodzinę i znajomych paplaniną o cudowności sztuki kulinarnej, o nowych przepisach, o smakach i niezwykłych produktach. 
Taką poznacie mnie też Wy. Trochę niepoukładaną, trochę spragnioną czynienia rzeczy wielkich, trochę chaotyczną, wiecznie zabieganą.
Kocham improwizację. Fuzję smaków i zapachów. Czarowanie w kuchni.
Kontakt przez formularz lub na adres e-mailowy: alicja0gorska@gmail.com
Wyświetl mój pełny profil

Życie pozakuchenne

Życie pozakuchenne
Moja debiutancka powieść "Skazani", pierwszy tom trylogii "Przed Czasem". Gorąco zachęcam do zakupu i podzielenia się wrażeniami po lekturze :) Oto moje życie pozakuchenne.

Tutaj też działam

Tutaj też działam
Zapraszam również na współprowadzonego z partnerem życiowym bloga z recenzjami filmów, książek, gier, seriali i wielu innych ;)

Należę do społeczności

Durszlak.pl

Łódzkie bloguje

poniedziałek, 3 marca 2014
No i po oscarowej gali. Bardzo zabawnej, radosnej, ale i rozczarowującej w kwestii najlepszego filmu. Przynajmniej dla mnie. To niewłaściwe jednak miejsce na uzewnętrznianie swoich oscarowych poglądów - w końcu to blog kulinarny - więc na tym króciutkim komentarzu poprzestanę.
Jestem naprawdę zmęczona po nocnych emocjach, toteż dzisiaj przepis szybki, łatwy i przyjemny.

CZERWONA KAPUSTA ZASMAŻANA


Składniki:
- 1 mała główka czerwonej kapusty
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka cukru (opcjonalnie)
- 3 łyżki octu winnego jabłkowego
- masło
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól

Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, zalewamy niewielką ilością wody, dodajemy sól, ziele angielskie, liść laurowy oraz cukier i gotujemy do miękkości. Odlewany resztę wody. Na tej samej patelni, na maśle, podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się zeszkli, wrzucamy kapustę. Doprawiamy octem oraz, opcjonalnie, raz jeszcze solimy. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

3 komentarze:

  1. Ile porcji z tego wyjdzie ?

    OdpowiedzUsuń
  2. To oczywiście zależy od prywatnych upodobań, ale sądzę, że 4 przynajmniej ;)

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Drukowanie

Print Friendly and PDF

Po kliknięciu na powyższy przycisk pojawi się centralna część bloga (przepisy). Za pomocą prostego mechanizmu "klikania na krzyżyki" można usunąć niepotrzebne w wydruku informacje :)

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź