piątek, 5 września 2014
Sezon ogórkowy chyli się ku końcowi, więc staram się nadrobić stracony czas i pałaszuję warzywa w tej formie, ile się da. Uwielbiam je dzień po przygotowaniu, kiedy są dopiero zaczynają robić się słone i wchłaniać aromat pozostałych przypraw. Mniam!

OGÓRKI MAŁOSOLNE


Składniki:
- około 1 kilograma ogórków
- 2 litry wody
- 4 łyżki soli
- pęczek kopru
- 3 ząbki czosnku
- kawałek chrzanu

Przygotowanie:
Ogórki myjemy. Wkładamy do słoika naprzemiennie z łyżką kopru, słupkiem chrzanu i połówką obranego czosnku, aż do chwili gdy zabraknie w słoiku miejsca, bądź skończą się nam składniki. Zalewamy roztworem wody i soli. Zamykamy. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

1 komentarz:

  1. Świetny wpis! :))

    Pozdrawiam
    ___________
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź