Medme sklep

Medme sklep
Najzdrowsze miejsce w Internecie!

O mnie

Życie pozakuchenne

Życie pozakuchenne
Moja debiutancka powieść "Skazani", pierwszy tom trylogii "Przed Czasem". Gorąco zachęcam do zakupu i podzielenia się wrażeniami po lekturze :) Oto moje życie pozakuchenne.

Tutaj też działam

Tutaj też działam
Zapraszam również na współprowadzonego z partnerem życiowym bloga z recenzjami filmów, książek, gier, seriali i wielu innych ;)

Należę do społeczności

Durszlak.pl
rondel
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
FlyB - Kulinaria
Przepisy.pl

Łódzkie bloguje

piątek, 28 lutego 2014
To nie jest wyjątkowo mój autorski przepis, a przepis lidlowy, ale ukochałam go bardzo i pragnę wszystkich zachęcić, aby skosztowali tego cudeńka ;) Ostrzegam, że uzależnia już od pierwszego kęsu!

MAŚLANE ZIEMNIAKI ZAPIEKANE Z KOLENDRĄ I PODAWANE Z CEBULOWYM TWAROŻKIEM


Składniki na zapiekane ziemniaki:
- ziemniaki
- masło
- oliwa z suszonych pomidorów bądź oliwa z oliwek
- kolendra 
- sól

Przygotowanie ziemniaków:
Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy w dość grube plastry i układamy na wysmarowanej tłuszczem folii. Na ziemniakach kładziemy cienki plasterek masła. Całość posypujemy solą i kolendrą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40-50 minut.

Składniki na cebulowy twarożek:
- 200 gram twarogu
- 200 gram jogurtu
- 1 mała cebula
- biały pieprz
- sól

Przygotowanie twarożku:
Twaróg rozdrabniamy widelcem, cebulę kroimy w drobną kostkę. Łączymy twaróg z cebulą i jogurtem. Całość doprawiamy białym pieprzem oraz solą. Odstawiamy do lodówki i wyjmujemy przed samym podaniem. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

3 komentarze:

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź