Drogeria Ewa

O mnie

Moje zdjęcie
Alicja Górska
Założyłam tego bloga z powodu miłości.
Zastawiłam półki kucharskimi książkami, a od wpatrywania w programy kulinarne zaczerwieniły mi się oczy. Katowałam rodzinę i znajomych paplaniną o cudowności sztuki kulinarnej, o nowych przepisach, o smakach i niezwykłych produktach. 
Taką poznacie mnie też Wy. Trochę niepoukładaną, trochę spragnioną czynienia rzeczy wielkich, trochę chaotyczną, wiecznie zabieganą.
Kocham improwizację. Fuzję smaków i zapachów. Czarowanie w kuchni.
Kontakt przez formularz lub na adres e-mailowy: alicja0gorska@gmail.com
Wyświetl mój pełny profil

Życie pozakuchenne

Życie pozakuchenne
Moja debiutancka powieść "Skazani", pierwszy tom trylogii "Przed Czasem". Gorąco zachęcam do zakupu i podzielenia się wrażeniami po lekturze :) Oto moje życie pozakuchenne.

Tutaj też działam

Tutaj też działam
Zapraszam również na współprowadzonego z partnerem życiowym bloga z recenzjami filmów, książek, gier, seriali i wielu innych ;)

Należę do społeczności

Durszlak.pl

Łódzkie bloguje

piątek, 28 lutego 2014
To nie jest wyjątkowo mój autorski przepis, a przepis lidlowy, ale ukochałam go bardzo i pragnę wszystkich zachęcić, aby skosztowali tego cudeńka ;) Ostrzegam, że uzależnia już od pierwszego kęsu!

MAŚLANE ZIEMNIAKI ZAPIEKANE Z KOLENDRĄ I PODAWANE Z CEBULOWYM TWAROŻKIEM


Składniki na zapiekane ziemniaki:
- ziemniaki
- masło
- oliwa z suszonych pomidorów bądź oliwa z oliwek
- kolendra 
- sól

Przygotowanie ziemniaków:
Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy w dość grube plastry i układamy na wysmarowanej tłuszczem folii. Na ziemniakach kładziemy cienki plasterek masła. Całość posypujemy solą i kolendrą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40-50 minut.

Składniki na cebulowy twarożek:
- 200 gram twarogu
- 200 gram jogurtu
- 1 mała cebula
- biały pieprz
- sól

Przygotowanie twarożku:
Twaróg rozdrabniamy widelcem, cebulę kroimy w drobną kostkę. Łączymy twaróg z cebulą i jogurtem. Całość doprawiamy białym pieprzem oraz solą. Odstawiamy do lodówki i wyjmujemy przed samym podaniem. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

3 komentarze:

  1. jestem bardzo na tak! zjadłabym takie na kolację ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny przepis, z kolendrą jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam te ziemniaczki. Pycha

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Drukowanie

Print Friendly and PDF

Po kliknięciu na powyższy przycisk pojawi się centralna część bloga (przepisy). Za pomocą prostego mechanizmu "klikania na krzyżyki" można usunąć niepotrzebne w wydruku informacje :)

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź