czwartek, 30 kwietnia 2015
Osobiście nie przepadam za pangą. Ba! Uważam, że to nie jest prawdziwa ryba. M. jednak nie jada żadnej innej (staram się z tym walczyć).

PANGA SMAŻONA


Składniki:
- dowolna ilość filetów z pangi
- mąka
- masło
- olej
- czosnek, bazylia, gorczyca, imbir, tymianek, natka pietruszki, rozmaryn, koperek, biały pieprz, sól (można także użyć gotowej przyprawy do ryb)

Przygotowanie:
Suszone zioła i nasiona (przypraw) ucieramy na drobny puder. Rybę płuczemy i osuszamy, a następnie doprawiamy. Na patelni rozgrzewamy masło z olejem. Rybę obtaczamy w mące i smażymy na złocisty kolor. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! :)

2 komentarze:

  1. Dokładnie, do ryby chyba jej daleko. Trzeba jeszcze popracować nad M. ale damy radę.

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja lubię od czasu do czasu zjeść pangę nawet jeśli jej daleko do ryby ;)

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź