Drogeria Ewa

O mnie

Moje zdjęcie
Alicja Górska
Założyłam tego bloga z powodu miłości.
Zastawiłam półki kucharskimi książkami, a od wpatrywania w programy kulinarne zaczerwieniły mi się oczy. Katowałam rodzinę i znajomych paplaniną o cudowności sztuki kulinarnej, o nowych przepisach, o smakach i niezwykłych produktach. 
Taką poznacie mnie też Wy. Trochę niepoukładaną, trochę spragnioną czynienia rzeczy wielkich, trochę chaotyczną, wiecznie zabieganą.
Kocham improwizację. Fuzję smaków i zapachów. Czarowanie w kuchni.
Kontakt przez formularz lub na adres e-mailowy: alicja0gorska@gmail.com
Wyświetl mój pełny profil

Życie pozakuchenne

Życie pozakuchenne
Moja debiutancka powieść "Skazani", pierwszy tom trylogii "Przed Czasem". Gorąco zachęcam do zakupu i podzielenia się wrażeniami po lekturze :) Oto moje życie pozakuchenne.

Tutaj też działam

Tutaj też działam
Zapraszam również na współprowadzonego z partnerem życiowym bloga z recenzjami filmów, książek, gier, seriali i wielu innych ;)

Należę do społeczności

Durszlak.pl

Łódzkie bloguje

piątek, 13 lutego 2015
Tego dania nie trzeba nikomu przedstawiać. Staram się jednak przyrządzać potrawy z różnorodnych kręgów i o różnorodnym stopniu trudności. Jeżeli, więc jesteś studentem, który nigdy nie gotował, a zapragnął nagle zjeść domowy obiad - to przepis dla Ciebie! :)

KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI


Składniki:
- 500 gramów mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
- 300 gramów pieczarek
- 1 cebula
- 1 sucha kajzerka
- 2 jajka
- bułka tarta
- mleko
- olej
- masło
- pieprz
- sól

Przygotowanie:
Pieczarki oczyszczamy i kroimy na półplasterki. Smażymy je na rozgrzanej patelni z odrobiną masła. Mieszamy rzadko, pozwalając się im przyrumienić. NIE SOLIMY (bo inaczej puszczą wodę i się ugotują, zamiast usmażyć). Suchą kajzerkę namaczamy w mleku. Gdy już zupełnie rozmięknie, łączymy ją z mięsem. Dodajemy też jajka, posiekaną drobno cebulę oraz przestudzone grzyby. Doprawiamy pieprzem i solą. Formujemy kotlety, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do zezłocenia. Voila! :)


Smacznego i do napisania wkrótce! ;)

2 komentarze:

  1. niby tradycyjne a jednak nie do końca.. :) apetycznie tutaj :)
    pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. UWIELBIAM TAKIE POŁĄCZENIA;) ZAPRASZAM NA ROLADKI MIĘSNE W WIELU ODSŁONACH ;POZDRAWIAM
    http://gotujenacodzien.blogspot.com/search/label/Roladki%20mi%C4%99sne

    OdpowiedzUsuń

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Drukowanie

Print Friendly and PDF

Po kliknięciu na powyższy przycisk pojawi się centralna część bloga (przepisy). Za pomocą prostego mechanizmu "klikania na krzyżyki" można usunąć niepotrzebne w wydruku informacje :)

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź