Medme sklep

Medme sklep
Najzdrowsze miejsce w Internecie!

O mnie

Życie pozakuchenne

Życie pozakuchenne
Moja debiutancka powieść "Skazani", pierwszy tom trylogii "Przed Czasem". Gorąco zachęcam do zakupu i podzielenia się wrażeniami po lekturze :) Oto moje życie pozakuchenne.

Tutaj też działam

Tutaj też działam
Zapraszam również na współprowadzonego z partnerem życiowym bloga z recenzjami filmów, książek, gier, seriali i wielu innych ;)

Należę do społeczności

Durszlak.pl
rondel
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
FlyB - Kulinaria
Przepisy.pl

Łódzkie bloguje

piątek, 31 stycznia 2014
Uwielbiam smak masła (ale czy ja już przypadkiem kiedyś o tym nie wspominałam?) i kocham miód. Pieczenie i pałaszowanie muffinek sprawia mi ogromną przyjemność. Połączyłam to wszystko razem - tak oto powstał ten, dla mnie przynajmniej, cudowny wypiek. W sam raz do delektowania się przy kubku gorącego mleka.

MUFFINKI MAŚLANO-MIODOWE


Składniki:
- 100 gram cukru
- 5 łyżek miodu
- 250 gram mąki
- 125 gram masła
- 180 mililitrów mleka
- 1 jajko
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:
Masło rozpuszczamy i łączymy z miodem, mlekiem i jajkiem. W drugim pojemniku umieszczamy produkty sypkie: cukier, mąkę, proszek do pieczenia. Przelewamy płynne składniki do suchych i mieszamy (można za pomocą miksera). Papilotki wypełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut. Voila!


Smacznego i do napisania wkrótce! :)

1 komentarz:

Każdy Twój komentarz mnie uszczęśliwi! A może masz jakieś pytania? ;)

Posmakowało już:

Akcja!

Lookam

Zbieram na jedzenie

Śledź